Diesel sau benzină

Nu știu alții cum sunt, dar bărbații sunt de două feluri, nu ca felurile de mâncare dar mai degrabă ca motoarele de mașini, adică Diesel și pe benzină.

Bărbății Diesel lucrează sub presiune, ei sunt atacați din “friendzone” și se pune presiune pe ei. La început sunt luați mai ușor cu hai să mergem acolo apoi hai să mergem dincolo, când deodată trebuie să mergi la film. Te aștepți să-l vezi pe Bruce Willis, când colo dai de Richard Gere și te întrebi timp de două ore, fără să înțelegi ceva, ce au toți din jurul tău de plâng. Iar la final, ea, dispare o săptămână în concediu să pună presiune pe alt motor, iar tu îți dai seama că-ți lipsește presiunea și la sosire pe aeroport o ceri de nevastă, ca să fii toată viața sub presiune.

Bărbații pe benzină au nevoie de o scânteie. Ei sunt ca mașina cu baterie lipsă, sunt împinși de colo-colo, nu e ca și cum te-ai plimba dar ajungi dintr-un loc în altul. Uneori se întâmplă să fie și frâna trasă, astfel că după o perioadă renunțarea e mai economică. Ar putea să producă scânteia aia, nu știu, cu pietre cremene cu ceva, dar bărbații Diesel sunt mai la îndemână și chiar merită efortul.

Eu, spre exemplu sunt pe benzină dar mult mai complicat. N-am “friendzone” și am toate celelalte lucruri bune. Am direcție și vizibilitate la 3600, văd pericolul venind de departe și mă fac nevăzut cât ai clipi. Caroseria este un pic învechită, cu un design retro, dar am motor cu dublă aspirație, proaspăt renovat care funcționează în regim de supraturație. Prin urmare cu  mici lipsuri dar gata oricând să mă ambalez, cum văd scânteia sunt la turație maximă. Dar ce să vezi scânteia merge mai departe și nu crede în lacrimi. E și normal, cine a mai văzut scânteie să coboare din Jaguar și să urce în Logan. Așa că de ceva vreme, parcat regulamentar, aștept să urce și la mine scânteia. Din când în când, mai turez și eu motorul, pentru câteva secunde, cât timp văd scânteia cum trece pe lângă mine, în plimbare, inițiind explozia unui alt motor.

Mi-a spus un mecanic bătrân, cică ăsta e blestemul “benzinarilor”, dacă nu ai permanent îmbunătățiri, te lasă scânteia și aprinderea are loc în altă parte. Iar scânteile de azi nu mai sunt compatibile cu motoarele vechi. Cică nu merge ca-n “Frumoasa și bestia”, cu adaptoare de scânteie măsluite. Azi scânteia alege motorul și dacă nu ești parcat într-un castel, stai pe dreapta până vine “Rabla” să te ia.

Hits: 0